www.komotinitv.gr
μέλλον της ευρώπης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝ.ΡΟΔΟΠΗΣΠΑΙΔΕΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ροδόπη: Θετικοί στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων οι εκπαιδευτικοί

Κοινοποίηση

Θετικά διακείμενοι στην προοπτική υλοποίησης νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης. Σύμφωνα με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ δεκαπέντε (15) στις είκοσι τρεις (23) γυναίκες εκπαιδευτικοί και δύο (2) στους έξι (6) άνδρες συνάδελφοί τους έχουν ήδη υλοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Αντιθέτως οκτώ (8) από τις γυναίκες και τέσσερις (4) από τους άνδρες δεν έχουν υλοποιήσει ακόμη καμία ευρωπαϊκή δράση. Δηλαδή τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς της Ροδόπης, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουν ήδη υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε πρόκειται για το Erasmus plus είτε για το entwining. Επίσης, σχεδόν στο σύνολό τους, είκοσι εννέα στους τριάντα (είκοσι τέσσερις (24) γυναίκες εκπαιδευτικοί και πέντε (5) άνδρες ) σε σύνολο τριάντα (30) ερωτηθέντων φαίνονται κάτι παραπάνω από θετικοί στο ενδεχόμενο αξιοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος τη νέα σχολική χρονιά. Erasmus Day στην Κομοτηνή.

Ο Μήνας Οκτώβριος, μήνας Erasmus Days για το Europe Direct Αν.Μ.Θ. έτσι για το στέλεχός του, την Ηράκλεια Γκατζίνη και τους συνεργάτες της, η χθεσινή βραδιά αποτέλεσε μια ευκαιρία εξωστρέφειας, παρουσίασης των δραστηριοτήτων και των δράσεων του. Η ενημερωτική εκδήλωση αφορούσε κυρίως τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας με στόχο τη γνωστοποίηση του τρόπου σύνταξης των δηλώσεων – αιτήσεων συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και αξιοποίησης των ευκαιριών που δίνονται. Κύριο πεδίο οι δράσεις του Erasmus KA2 οι οποίες αφορούν στα σχολεία με ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Γεμιτζή, καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ.

Αφορμή της διοργάνωσης της εκδήλωσης αποτέλεσε η αγωνιώδης και επαναλαμβανόμενη αναζήτηση του τρόπου που συντάσσονται τα προγράμματα Erasmus plus αλλά και του τρόπου αξιοποίησης των ευρωπαϊκών δράσεων και συμμετοχής σε αυτές. Πετυχημένα παραδείγματα συγγραφής τέτοιου είδους προτάσεων έχουν δώσει σχολεία, όπως το Μουσικό, το Τζελάρ Μπαγιάρ, το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, του Ιάσμου κ.α. Με το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο και γι αυτό το λόγο τα χρήματα που δίνονται για το Erasmus Plus τη νέα προγραμματική περίοδο σε όλη την Ευρώπη να έχουν αυξηθεί.

Με την κυρία Γκατζίνη να απαντά σε σχετικό ερώτημα ότι η γραφειοκρατία της Ευρώπης, δεν λειτουργεί αποτρεπτικά στην σύνταξη αυτών των προγραμμάτων. «Απαιτείται», όπως είπε, «τεχνογνωσία, εμπειρία και καλή συνεργασία» και σημείωσε λέγοντας ότι: «Δεν γίνεται σχολείο μόνο του να κατεβάσει πρόταση και να εγκριθεί χρειάζεται συνεργασία και με άλλα σχολεία, με άλλους φορείς» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η τουρκική διπλωματία εργαλειοποιεί την μειονοτική εκπαίδευση στην Θράκη

omada diktiou

Οι Εθνοφύλακες έστειλαν το δικό τους μήνυμα από τον Ίασμο.

omada diktiou

8η τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

omada diktiou