www.komotinitv.gr
6116045
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αποφεύχθηκαν (;) οι διαγραφές– Οι βουλευτές με τα πολλά καρπούζια στη μασχάλη

Κοινοποίηση

Ο αριθμός των 36 βουλευτών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την αρχική τουλάχιστον απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να μην φτάσει στα άκρα διαγράφοντας την Νίνα Κασιμάτη, τον Παύλο Πολάκη και τον Όθωνα Ηλιόπουλο.

Ως προς τον τελευταίο, πάντως, οι εξηγήσεις που έδωσε για την αποχή του από την ψηφοφορία για την ισότητα στο γάμο κρίνονται επαρκείς.

Όσο για την κυρία Κασιμάτη, ναι μεν η ίδια δεν είχε τοποθετηθεί δημοσίως κατά του νομοσχεδίου, ωστόσο το μελετούσε διεξοδικώς πριν καταλήξει στην απόφασή της.

Καμιά επικοινωνία Κασσελάκη με Πολάκη
Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης μας έλεγε πως δεν είχε κάποια επικοινωνία με τον κ. Κασσελάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά «έλα δίγαυρε (καημός) που σας έχει πιάσει».

Ο ένας επίφοβος βουλευτής παρέσυρε τον άλλο προς το «ναι», όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία της Πέμπτης αντάλλασσαν τηλεφωνήματα και μηνύματα με το ερώτημα «εσύ τι θα κάνεις».

Κοινή συνισταμένη τους ήταν πως δεν ήθελαν να ταυτιστούν με τον κ. Πολάκη κι αυτό τελικώς έγειρε περισσότερο στη ζυγαριά της υπερψήφισης.

Ακονίζονται μαχαίρια ενόψει συνεδρίου
Την ίδια ώρα, τα μαχαίρια ακονίζονται καλά για το συνέδριο, με εστία έντασης να εντοπίζεται και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για το ότι κάποιοι βουλευτές έχουν πολλά καρπούζια στη μασχάλη τους, σύμφωνα με συναδέλφους τους.

Τα σκάγια παίρνουν κυρίως τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που είναι ταυτοχρόνως και τομεάρχες, δηλαδή τους Νίκο Παππά (τομεάρχης Οικονομικών) και Διονύση Καλαματιανό (τομεάρχης Παιδείας), ο οποίος θεωρείται του κλίματος Παππά- Χρήστου Σπίρτζη.

Βαλβίδα αποσυμπίεσης το ταξίδι στο Λονδίνο
Όπως κι αν έχει, η απουσία του κ. Κασσελάκη στο Λονδίνο τις επόμενες ημέρες- μιλά τη Δευτέρα σε εκδήλωση στο London School of Economics για τις προκλήσεις της Αριστεράς απέναντι στην ακροδεξιά- εκτιμάται πως θα λειτουργήσει κι ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της εσωκομματικής έντασης.

Την Κυριακή, στις 16:00 τοπική ώρα, θα συναντήσει Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας στην παμπ «Perseverance».

Νωρίτερα τη Δευτέρα θα έχει γεύμα εργασίας με επενδυτικούς κι επιχειρηματικούς φορείς, συνάντηση με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κι έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, Νικήτα.

Τι θα κρίνει τους νέους συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ​
Από την άλλη, οι εκλογές συνέδρων στις Οργανώσεις Μελών αυτό το Σαββατοκύριακο- Σάββατο ή Κυριακή αναλόγως τι έχει επιλέξει κάθε ΟΜ- αναμένεται να αποτυπώσει τους νέους συσχετισμούς ύστερα από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και τη διάσπαση.

Σενάρια αποχώρησης από την εξεταστική για τα Τέμπη
Στο μεταξύ, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιδιώξει το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη χωρίς την κατάθεση ουσιωδών μαρτύρων, όπως ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας κι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.

Όπως μαθαίνουμε, γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη της εξεταστικής που ανήκουν στην αντιπολίτευση ώστε να υπάρξει κοινή αντίδραση αποχώρησης στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Πήγη:www.cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η τουρκική διπλωματία εργαλειοποιεί την μειονοτική εκπαίδευση στην Θράκη

omada diktiou

Φωτιές στη Θράκη: Αποκομμένος ο Έβρος από την Κομοτηνή -Ακινητοποιημένα φορτηγά και λεωφορεία

omada diktiou

Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

diktio diktio