www.komotinitv.gr
2342342 70 0.jpg (1)
ΚΟΜΟΤΗΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024

Κοινοποίηση

«Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…»

Από 27 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ!

Αυτό το καλοκαίρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων με την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή εν Δράσει υποδέχεται τους μικρούς της φίλους, προκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό!

Η παρέα μας αυτό το καλοκαίρι μεγάλωσε και περιλαμβάνει πολλούς εθελοντές αλλά και φορείς που μας προσφέρουν τις γνώσεις, την όρεξη και την αγάπη τους για τα παιδιά! Έτσι κοντά μας είναι το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής – Παιδικά Χωριά SOSτο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Κομοτηνής και φυσικά  πολλοί εθελοντές με γνώση και  εμπειρία.

Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε. 

Η ΚΕ202 με τίτλο «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, θα ξεκινήσει στις 27/06/2024 και θα ολοκληρωθεί στις  06/09/2024.

Τα εργαστήρια θα υλοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και αφορούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών:

Πέμπτη 27/6: 11.00 – 12.00

Γιορτή Έναρξης

Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…

Ποιος θα σώσει τη Γνώση φέτος το καλοκαίρι; Σε αυτή την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με συμμάχους τα δέντρα, τα σύννεφα και τη Σελήνη, θα ταξιδέψουμε από τη Γη ως τον ουρανό, θα περιπλανηθούμε μέσα στο σύμπαν και θα κάνουμε τον δικό μας γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη! Μοναδική αποστολή μας η διάσωση της Γνώσης!

Εμψύχωση:  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Δευτέρα 1/7: 10:30-12:00

Η αρμονία των πλανητών!

Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια!!4,3,2,1,Πυρ!! Εμπρός εξερευνητές των πλανητών! Το ταξίδι στο ηλιακό μας  σύστημα ξεκινά!!Για παιδιά από 8 ετών.

Εμψύχωση: Μαρίνα Μολλά, Δασκάλα και Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Τρίτη 2/7: 10:30-12:00

Από τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω!

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στο Σύμπαν! Τα παιδιά γνωρίζουν την αληθινή ιστορία μιας σεληνιακής πέτρας που ταξίδεψε από τη Γη στη Σελήνη και επέστρεψε μετά από  δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στη Γη! Μαθαίνουν για τα Σεληνιακά πετρώματα και γράφουν τις δικές τους  Φεγγαρο-ιστορίες!! 

Εμψύχωση: Μαρίνα Μολλά, Δασκάλα και Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Για παιδιά από 8 ετών.

Τετάρτη 3/7, 10:30

Ένας κόσμος στα πόδια σου.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας; Ποια πλασματάκια μπορεί να ζουν και να αναπτύσσονται μέσα στο μαλακό χώμα; Πάμε να τα παρατηρήσουμε, να θαυμάσουμε τον μικρό τους κόσμο και να ανακαλύψουμε την αξία της ζωής, όσο μικρή και αν μας φαίνεται.

Εμψύχωση : Σώμα Ελλήνων Προσκόπων –  Πρόσκοποι Κομοτηνής.

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.

Πέμπτη 4/7: 10:30-12:00

Ζουζούνια Παντού!

Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση.

Εμψύχωση: Χριστίνα Ντόγκα, Νηπιαγωγός – Δασκάλα  και Διευθύντρια του 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.

Τρίτη 9/7: 10:30-12:00

Όσα φέρνει ο άνεμος

Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει!

Εμψύχωση : Ιωάννα ΘεοχαρίδουΠαιδαγωγός προσχολικής αγωγής.

Για παιδιά από 7 ετών.

Τετάρτη 10/7, 10:30 -12:00

Συννεφο-ιστορίες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεία; Φέτος το καλοκαίρι, εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης.

Εμψύχωση: Πέννυ Σαμουρκασίδου, Νηπιαγωγός του 15ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

Για παιδία ηλικίας 6+ετών.

Πέμπτη 11/7: 18:30-20:00

Αν ήμουν δέντρο…

Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις;

Εμψύχωση: Χρυσάνθη Συρεσιώτη, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, δασκάλα ψυχοκινητικής αγωγής.

Για παιδιά από 6 ετών.

Δευτέρα 15/7: 10:30-12:00

Η καλοσύνη των ανθρώπων

Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού.

Εμψύχωση : Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής – Παιδικά Χωριά SOS

Για παιδιά από 8 ετών.

Τρίτη 16/07, 10:30-12:00

Το ταξίδι είναι που μετράει! Έχουμε τον χάρτη, έχουμε την παρέα, πάμε να οργανώσουμε ένα ταξίδι; Σε αυτό το εργαστήριο θα σχεδιάσουμε ένα ταξίδι όσο μακρινό θέλουμε, με όσους σταθμούς επιθυμούμε και θα μάθουμε τα πάντα για τη διαδρομή. Εξάλλου, το ταξίδι είναι που μετράει!

Εμψύχωση : Σώμα Ελλήνων Προσκόπων –  Πρόσκοποι Κομοτηνής.

Για παιδιά ηλικίας 9+ ετών.

Τρίτη 30/07, 10:30-12:00

Ζουζούνια Παντού!

Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση.

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών.

Εμψύχωση: Πέπη Γιαπουτζίδου Νηπιαγωγός 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Τετάρτη 31/07,  10:30-12:00

Το ταξίδι της επιβίωσης.

Σε αυτό το εργαστήριο θα ακολουθήσουμε τον άνθρωπο στο ταξίδι της επιβίωσης και στην προσπάθειά του να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης ώστε να κρατηθεί ζωντανός, επιστρατεύοντας το μυαλό του. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε το βιβλίο με το ταξίδι της δικής μας επιβίωσης, σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς.

Εμψύχωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2531022589.

Σας περιμένουμε!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

: 2531022589

: vivkomot@otenet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

10 εγκρίσεις συμμετοχής στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Δήμου Κομοτηνής

diktio diktio

Ξημέρωσε μια καλύτερη ημερα για τον Ίασμο

omada diktiou

Ροδόπη: 72χρονος έκρυβε σπίτι του αρχαιολογικό θησαυρό -Κίονες, λίθινα εργαλεία, κεραμικά [εικόνες]

admin