www.komotinitv.gr
3b70274e Gymnasio Neoy Olvioy Xanthis
ΚΟΜΟΤΗΝΗΠΑΙΔΕΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγκαινιάστηκε το πλήρως ανακαινισμένο Γυμνάσιο Νέου Ολβίου Ξάνθης μετά από δωρεά της Sunlight Group

Κοινοποίηση

Η Sunlight Group που υλοποιεί το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, παρέδωσε μία πλήρως ανακαινισμένη σχολική μονάδα που αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα Γυμνάσια της χώρας.
11 Οκτωβρίου, 2023
Γυμνάσιο Νέου Όλβιου Ξάνθης
Τελέστηκαν τον προηγούμενο μήνα στο Νέο Όλβιο Ξάνθης τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και ενεργειακά αναβαθμισμένου Γυμνασίου της περιοχής μετά από σχετική δωρεά της Sunlight Group η οποία υπηρετεί με συνέπεια το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε και παραδόθηκε στη Διεύθυνση του σχολείου και στον οικείο Δήμο στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Sunlight Group παρέδωσε και επίσημα στους εκατό περίπου μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου μία πλήρως ανακαινισμένη σχολική μονάδα που αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα Γυμνάσια της χώρας.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του κόστους λειτουργίας του κτηρίου, ενώ κατασκευάστηκε και ποδοσφαιρικό γήπεδο 5Χ5.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Τουμπέλης, εκπρόσωποι των περιφερειακών εκπαιδευτικών οργάνων, μαθητές, καθηγητές, γονείς-κηδεμόνες, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, Λάμπρος Μπίσαλας, καθώς και στελέχη της εταιρείας που έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο σχολείο, το οποίο το είδαν να μεταμορφώνεται, εσωτερικά και εξωτερικά.

Εγκαινιάστηκε το πλήρως ανακαινισμένο Γυμνάσιο Νέου Ολβίου Ξάνθης μετά από δωρεά της Sunlight Group
Εγκαινιάστηκε το πλήρως ανακαινισμένο Γυμνάσιο Νέου Ολβίου Ξάνθης μετά από δωρεά της Sunlight Group
Εγκαινιάστηκε το πλήρως ανακαινισμένο Γυμνάσιο Νέου Ολβίου Ξάνθης μετά από δωρεά της Sunlight Group
Τα έργα πλήρους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών δομών του σχολείου υλοποιήθηκαν σε συνέχεια δέσμευσης της εταιρείας που εκφράστηκε προσωπικά από τον κ. Μπίσαλα κατά την παράδοση δωρεάς τεχνολογικού εξοπλισμού στο σχολείο στα μέσα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, από το τελευταίο κουδούνι της προηγούμενης σχολικής χρονιάς μέχρι το πρώτο της τρέχουσας, τα στελέχη της εταιρίας αλλά και οι εξειδικευμένοι προμηθευτές που ανέλαβαν τις εργασίες, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ολική ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος.

Μιλώντας στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο κ. Μίχογλου, σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Sunlight Group που πρωτοστάτησε σε αυτό το έργο πνοής για την περιοχή μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και εκπαιδευτικοί χώροι με σύγχρονες υποδομές, όπως αυτός που εγκαινιάζουμε σήμερα, βοηθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές να ανθίσουν και να προοδεύσουν. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τη Sunlight για την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων της που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το μεγάλο αυτό έργο σε λιγότερο από δέκα μήνες, με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων».

Η περιοχή του Νέου Όλβιου Ξάνθης που υπάγεται στο Δήμο Τοπείρου φιλοξενεί τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Sunlight Group από το 1991. Στα 32 και πλέον χρόνια που έχουν μεσολαβήσει η αρχική εργοστασιακή μονάδα έχει εξελιχθεί σε ολόκληρο βιομηχανικό συγκρότημα και κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της εταιρείας, ως πυρήνας της παραγωγικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Sunlight Group επιστρέφει στην τοπική κοινωνία την υποστήριξη και φιλοξενία που δέχεται, ενώ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, σε Ελλάδα και εξωτερικό, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Ο κ. Μπίσαλας δήλωσε: «Είναι μια σημαντική μέρα για τη Sunlight. Με πρωτοβουλία της εταιρίας μας αναβαθμίζουμε ολοκληρωτικά το σχολικό συγκρότημα του Νέου Ολβίου προς όφελος των μαθητών, των οικογενειών τους, αλλά και των καθηγητών και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Ένα σχολείο που φιλοξενεί κατά κύριο λόγο μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Είμαι υπερήφανος για πολλούς λόγους σήμερα: Καταρχάς γιατί οι εταιρικές επιτυχίες της Sunlight Group ανά τον κόσμο, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων μας (μερικοί από τους οποίους έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο Νέου Ολβίου) μας επιτρέπουν να δίνουμε πίσω στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον ευαίσθητους τομείς των παιδιών και της εκπαίδευσης. Κι επίσης, γιατί το αναβαθμισμένο Γυμνάσιο θα προσφέρει στη μαθητική κοινότητα ακόμη περισσότερα εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, σε ένα χώρο ασφαλή, κτιριακά και τεχνολογικά πλήρως αναβαθμισμένο, ενεργειακά βιώσιμο αλλά και με σύγχρονές αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι αντίστοιχες σχολείων του εξωτερικού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Sunlight και τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες που συνεργάστηκαν στην υλοποίηση αυτού του έργου στο χρονικό διάστημα που είχαμε δεσμευθεί, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον δεσμευόμαστε ότι θα καλύπτουμε όλα τα έξοδα εκδρομών και εκδηλώσεων του σχολείου καθώς και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τα επόμενα χρόνια. Αυτονόητο είναι ότι θα είμαστε παρόντες στις συντηρήσεις του σχολείου και ό,τι χρειαστεί σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Θα λέγαμε ότι κατά κάποιο τρόπο «υιοθετούμε» το Γυμνάσιο Νέου Ολβίου. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας μας ανά τον κόσμο για τη σκληρή τους δουλειά που παράγει αξία ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να επηρεάζουμε θετικά τη ζωή ακόμη περισσότερων ανθρώπων και κυρίως παιδιών».

Σχετικά με τη Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας
Η Sunlight Group, με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics), και ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων, των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές εντός και εκτός δικτύου, καθώς και για οικιακές εφαρμογές. Η Sunlight εφοδιάζει τη διεθνή αγορά με καινοτόμα και οικονομικά αποδοτικά προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και διατίθενται είτε απευθείας είτε μέσω δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε περισσότερες από 115 χώρες. Η Sunlight Group λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης πελατών και αποθηκευτικούς χώρους στα κράτη όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά, καθώς και τη Ρουμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και την Αυστραλία.

Με μία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα σε κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, και περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου, η Sunlight Group επενδύει σε νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε ανεπτυγμένο λογισμικό. Η εταιρεία συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας που υποστηρίζεται από μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη, με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Λύσεις που καθιστούν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσιτή και αξιόπιστη, και συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια. Ως υπερήφανο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, η Sunlight Group δεσμεύεται να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και λειτουργία της σύμφωνα με τις οικουμενικές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και δεσμεύεται επίσης να αναλαμβάνει δράσεις που προωθούν τους κοινωνικούς στόχους.

H Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό οικοσύστημα που εκτείνεται σε 8 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Κομοτηνή Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024

omada diktiou

Διακήρυξη Επαναληπτικής Δημοπρασίας με θέμα την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης Αιγιαλού & κοινόχρηστης Παραλίας με ηλεκτρονική Δημοπρασία στον Δήμο Κομοτηνής & τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

omada diktiou

Εικαστική Δράση Ανακύκλωσης

diktio diktio